logo

Yihe Massage & Akupunktur

dr.wang

Dr. Zefeng Wang , TCM läkare . Examen från Tian Jin universitet i kinesisk medicin (TCM efter engelskans Traditional Chinese Medicine).  Med över 20 års kliniskt arbete inom Kinesisk medicin, Med inriktning på ett par kända och beprövade metoder inom TCM,  År 2005 inbjuden till Reunions isle (afrika) samt senare till frankrike att föreläsa och lära ut TCM, Inbjuden år 2009 till Sverige att arbeta som läkare och 2011 öppnade jag min klinik i Stockholm.

Kärnan i Traditionell kinesisk medicin att  förespråka och öka kunskapen inom traditionell kinesisk medicin och kinesisk kultur. Att förstå och njuta av behandlingen traditionell kinesisk medicin, konceptet akupunktur och moxibustion, massage, kinesiska traditionella behandlingsmetoder såsom formler har en solid styrka. Att behandla inom och utom i särskilt ett antal vanliga sjukdomar och venerologi. sjukdomar såsom hjärthuvudsblodkärlet, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, stroke, hemiplegi,sömnlösthet ect. kirurgiska sjukdomar, hudsjukdomar, allergier och andra symptom. 

Med traditionella behandlingsformer som akupunktur, akupressur, auriculoterapi, koppning och andra traditionella metoder beroende på diagnos och tillstånd.

Diagnostik

Kinesisk diagnos/Traditionell kinesisk diagnos är en mycket viktig del av hela den kinesiska hälsokunskapen. Utifrån den ställda diagnosen bestäms en lämplig behandlingsmetod. Diagnostiseringen handlar framför allt om att ta reda på vilka obalanser det finns i kroppen och dess energisystem. Man pratar i termer som brist eller överskott av Yin eller Yang i de olika meridianerna. Förenklat kan man säga att Yin tolkas som kylande och Yang som värmande element i kroppen.

hand

Vi behandlar följande tillstånd

 idrottsskador  neurologiska besvär  akut smärta  kronisk smärta  myalgisk encefalomyelit (ME)
 smärtor i nacke och rygg  skulderperiatrit  skador  huvudvärk  fibromyalgi  endometrios
 ischias  migrän   stress  ångest   känslomässiga problem  Psykiska problem
  sömnbesvär  depression   panikattacker   hudsjukdomar  Eksem  akne
 urtikaria  matsmältningssjukdomar  Matallergi  förstoppning  magsår  magkatarr  halsbränna
 klimakteriesymtom  gynekologi och obstretik  oregelbundna menstruationer  premenstruella syndrom
rökavvänjning viktminskning  andra symptom

Copyright © 2014 Yihe Massage & Akupunktur