För information eller bokning ring tel. 08-121 300 89
Mobil. 070-039 42 27

Akupunktur

Akupunktur är en medicinsk behandlingsmetod som utvecklats under ca 5000 år. Det är en metod som ingår i traditionell kinesisk medicin och används vid behandling av en rad olika hälsoproblem. Akupunktur är även effektivt för att främja häsa och förebygga sjukdom.

Genom att sticka in tunna nålar på några av kroppens ca 2000 akupunkturpunkter hjälper man kroppen och dess funktioner att återfå sin balans. Några medicinska effekter av akupunktur

  • Påskyndar läkningsprocesser
  • Normaliserar funktionen i kroppens inre organ
  • Särker immunförsvaret
  • Lindrar smärta

Hur fungerar akupunktur?

Enligt TCM är människokroppen uppbyggd av qi (energi) som flödar i kroppens mängder av meridianer (energibanor). Olika symtom och sjukdomar är ett tecken på för låg nivå av qi, obalans eller blockering i qiflödet.

Vid behandling använder man nålar för att stimulera kroppens akupunkturpunkter som ligger längst meridianerna. Med olika stimulationstekniker kan man stärka qi, lösa blockeringar och därigenom få kroppen i balans.

Vad kan akupunktur behandla?

Akupunktur för att behandla symptom och sjukdomar såsom Migrän, huvudvärk, Luftvägsproblem, ortopediska sjukdomar, mag och tarm problem, Neurologiska sjukdomar med mera.